NOVOSTI

8.3.2019, prije džuma namaza, muftija dr. Aziz ef. Hasanović dodijelio je vakufnamu našem džematliji Džemilu Karamoviću koji je Islamskoj zajednici u Hrvatskoj uvakufio kuću i parcelu u Mađarskoj u mjestu Csokonyavisonta. Ovom prilikom muftija dr. Aziz ef. Hasanović obratio se prisutnima prigodnim govorom:

U sklopu nastave prirode i društva te građanskoga odgoja gdje učenici uče o poštivanju različitosti i interkulturalnoga razumijevanja, učenici 4.a i 4.d razreda posjetili su u petak, 15. veljače 2019., Medžlis Islamske zajednice u Varaždinu.

Dužnosnici Varaždinske županije, župan Radimir Čačić, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin te predsjednik Županijske skupštine Alen Runac i ove su godine tradicionalno priredili prijem za gospodarstvenike, predstavnike vjerskih zajednica, predstavnike nacionalnih manjina i ravnatelje škola...

U sklopu vjeronaučne nastave neizostavan dio su zasigurno komparativne religije, gdje se učenici imaju prilike upoznati s vjerovanjima i načinu ispoljavanja vjere drugih naroda, a najbolji način za to su neposredni razgovori.

Već tradicionalno dvanaestu godinu za redom, VBNMGZ (Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba) organizira sjećanje na Srebrenicu odlaskom konvoja mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja iz različitih dijelova Hrvatske.

U petak, dana 31.08.2018. god. prostorije našeg Medžlisa su bile ukrašene posjetom pedesetak azilanata iz Zagreba koji su došli u Varaždin na jednodnevni integracijski izlet u organizaciji JSR - Isusovačke službe za izbjeglice.