U Medžlisu Varaždin obilježen Mevlud (dan rođenja Muhammeda a.s.)

2019-11-16

U subotu, dana 16.11.2019. god, nakon zajedničkog klanjanja jacije namaza, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Varaždin održan je prigodan program od strane polaznika islamskog vjeronauka iz Varaždina i Čakovca.

Pored učenja ilahija i kasida, prisutni su imali priliku vidjeti i izložbu učeničkih literalnih radova, poslušati sastavke na temu ''Što bih rekao/rekla Muhammedu a.s. kada bih ga vidio/vidjela?'', i pjesmice posvećene Muhammedu a.s., koje su i nagrađene prigodnim nagradama od strane Medžlisa Varaždin, a nagrade su uručene učenicama Mejreme Pajaziti (crtež), Hiba Amaneh (sastavak) i Anida Halili (pjesmica).

Nakon dodjela nagrada i paketića, prisutnima se obratio i karlovački imam Alen ef. Jakupović prigodnim predavanjem u kojem je istakao važnost ljubavi prema Poslaniku a.s. i važnost iskazivanja iste čineči dobra djela i slijedeći sunnet. Naglasio je značaj obilježavanja mevluda na našim područjima radi jačanja svijesti o pripadnosti islamu, džematu i ummetu Poslanika a.s.