Vjeroučenici na Festivalu islamskog vjeronauka u Rijeci

2018-05-05

U subotu, dana 5.5.2018. god. polaznici islamskog vjeronauka iz Čakovca i Varaždina, u pratnji svog muallima Idriza ef. Hasanovića, i predsjednika Medžlisa islamske zajednice Varaždin, Selaidina Halilija, sudjelovali su na drugom po redu Festivalu islamskog vjeronauka koji se održava u Islamskom kulturnom centru u Rijeci. Učenici su cijeli dan imali priliku boraviti u riječkoj džamiji, i kroz razgovor i igru upoznati se sa svojim vršnjacima koji su taj dan pristigli iz cijele Hrvatske, njih čak 500!

Nakon izvedenog programa od strane polaznika, kao i naše varaždinke Hibe Amaneh koja je predstavila naš džemat, uslijedila je igra i ručak, a nakon toga šetnjica kroz grad Rijeku i na kraju, povratak za naš grad Varaždin.

Na putu ka Varaždinu, svratili smo i u zagrebačku džamiju, gdje smo imali priliku vidjeti džamiju o kojoj smo toliko lijepoga čuli i mogli gledati samo na slikama.

Na kraju, ovo putovanje ne bi bilo moguće da nije bilo našeg velikog prijatelja džemata Enesa Bajrića koji je sufinancirao troškove puta i kojem se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo.